Tega ni bilo v navodilih za starše!

Ura je 00.32. Vsi trije člani družine sedimo v dnevni sobi na kavču. Mini princeska je še pred desetimi minutami neumorno kašljala, zdaj pa … pleše, gleda risanko Maša in medved in … papca čajno salamo! A se ti zezaš? Pa tega ni bilo v nobenih navodilih za starše?!

Prisežem! Niti v sanjah si nisem mislil, da ko bom enkrat oče skoraj 11-mesečni hčerkici, da bom v ponedeljek ob 00.32 uri gledal risanke in škilil od zaspanosti.

Foto: KatieGirasol.com

Gledam, kako se naše malo dete, ki je še pet minut nazaj nenormalno kašljalo in jokalo hkrati, zdaj smeje, gleda odštekano risanko in se baše s krogcem čajne salame, ki si jo je sama postregla. Naj povem, da ko ji je mamica (Katie Girasol) mesno dobroto želela vzeti, se je začel jok in stok.

Foto: KatieGirasol.com

Ravno ob pisanju teh vrstic je mini princeska prišla do mene in se mi začela smejati ter mi na široko razlaagati “neki-neki” v svojem džibriš slengu. Resno?

Foto: KatieGirasol.com

V kozju rog bom poslal vse fensy mamice, ki slikajo in objavljajo svoje idealne trenutke materinstva, starševstva, vzgoje otrok. Dragi bodoči starši, ko boste enkrat imeli otroke, do nadaljnjega pozabite na spanje do nezavesti, pospravljeno dnevno sobo za več kot pet minut, čiste zadnje sedeže v avtu do prve vožnje v trgovino, lepo urejene mize za zajtrk, kosilo, ali večerjo. Pozabite tudi na čista okna za več kot eno popoldne. Skratka – starševstvo nima navodil in priročnikov. Vaša enciklopedija bo dete, ki te nauči več kot vsi slovenski profesorji. Pa še dodatka za stalno pripravljenost ne dobiš. Lahko noč in dobro jutro.

Facebook komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja