Očka bom

Ko tema v družbi nanese na starševstvo, so vedno v prvem planu ženske – bodoče mamice. Govori se o njihovih težavah, prigodah in o vsemu, kar sodi poleg. Kje je pa očka, oziroma bodoči očka.

Verjamem, da vam bodo prav prišle tatkove izkušnje, moški pogled na svet starševstva. Gotovo se spomnite trenutka, ko ste izvedeli, da se za vas pričenja novo poglavje v življenju. Sam sem ga pričakal z veseljem in navdušenjem, čeprav pri vseh ni tako. Za nekatere bodoče očke (pa tudi mamice) je takšna novica stres, celo šok, spet za druge izziv in trenutek, ko fant odraste v moškega.
Če sem še mesece nazaj razmišljal o udeležbi na zabavah in dogodkih, morda o nakupu novega športnega avta, se je v glavi naredil klik. Razmišljati sem začel o plenicah, o iskanju najprimernejšega otroškega vozička in o vseh dodatkih, ki jih bo potrebno kupiti. O vseh teh nakupih bom pisal v prihajajočih blogih.
Kar želim povedati je to, da se bo življenje vsakemu bodočemu očku – prav tako kot bodočim mamicam, a to ni noben bavbav. Nikar ne zapaničarite, le sprejmite prihajajoči izziv. Vaša težava je le strah pred neznanim.
Facebook komentarji

One thought on “Očka bom

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja