Uspavanje z Mozartovo glasbo

Pod našo streho, moram potrkati po lesu, imamo srečo, da že od rojstva dalje prespimo praktično vsako noč. Od časa do časa sicer pride nekaj dnevno obdobje, ko noč delno prebedimo. To je običajno ob polni luni, zato ne izključujem povezanosti s tem, da se je na polno luno naša princeska rodila.

Vem, da mi zgoraj napisane besede marsikateri starš zavida, a brskanje po spletu mi je dalo izziv tudi za tistih nekaj neprespanih dni. Kako jih prespati? Odkril sem članek o Mozartovi glasbi. Ta naj bi na ljudi blagodejno delovala, pomirjala.

To, da naj bi Mozartova glasba sicer višala inteligenčnost otroka, verjamem ravno toliko, kot dejstvu, da bomo na izpitu bolje znali, če bomo spali s knjigo pod vzglavnikom – torej ne!

https://www.youtube.com/watch?v=noFteCr3GO4&t=195s

Me pa prepriča teza, da ta “čudežna glasba” vpliva na harmonijo in otrokov ritem. Preizkus je bil pred mano. Ob nespečih dnevih sem naši dojenčici zavrtel eno od Mozartovih kompilacij, ki jih najdete na Youtubu. Rezultat me je presenetil. V nekaj minutah se je dete pomirilo in zaspalo.

https://www.youtube.com/watch?v=t2WUhaKFfV0

Če bi ta poskus uspel samo enkrat, bi si mislil, da sem imel pač srečo. Vztrajal sem in to počnem še danes. Zdaj vsak dan. Takrat, ko se odpravljamo spat, četudi je to samo popoldanski počitek. Brez velikega truda se naše dekletce ob glasbi Mozarta umiri in zaspi. Običajno za to potrebujemo dobrih šest minut, maksimalno pa štirinajst minut. Takrat res trdno zaspi. In spi. Pa lepe sanje! 🙂

Facebook komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja