Ko se tatko spravi v shopping

Ko izveš za nosečnost, se življenje obrne na glavo. Tudi za moške, ne samo za ženske. Od človeka do človeka je sicer odvisno, kakšna je reakcija, ko se potrdi, da v partnerski odnos vstopi še nekdo – dete. Zase priznam, da sem bil srečen, zelo srečen. 
Po prvem navdušenju sledijo tudi prve želje po nakupovanju otroških oblačilc. Vsaj pri meni je bilo tako. Tu pride do prve težave. Stopim v trgovino. Začuda v večjih trgovinah, kot so H&M, C&A, … točno vem, kje so oblačila za najmlajše. Seveda – poleg polic s tekstilijem za moške! Saj vemo, da so v povprečni trgovini z oblekami tri police namenjene najmlajšim, dve polici sta za predstavnike moškega spola, ostalih dva tisoč kvadratnih metrov trgovin pa je za dame, gospe in gospodične. Tam najdeš več kot 50 odtenkov sive barve kavbojk, … Tema za kakšen drug blog. 😉
Oblačila za najmlajše se načeloma pričnejo s številko 50. V to kategorijo najmlajših spadajo nedonošenčki. Veliko mladih staršev glede na povprečno velikost dojenčka kupi najmanjše oblekice s številko 56, tisti največji dojenčki pa seveda svoje življenje na tem svetu pričnejo v številki 62. Velikost vašega novega družinskega člana do neke mere lahko predvidite, a v svoje mišljenje ne bodite zares gotovi, da ne boste presenečeni in boste že na začetku imeli preveč premajhnih oblekic – ali obratno.
Ko gre očka, oziroma bodoči očka kupovati oblačila za prihajajočega malčka, to seveda opazijo tudi trgovke. “Po oddelku za najmlajše se sprehaja zmedena oseba moškega spola”, si mislijo prodajalke in z veseljem predajo kakšen nasvet. Zato so tam. Večina trgovin ima tudi na steni objavljeno tabelico (starost/velikost). Ta tabelica vam zna priti pri nakupovanju še kako prav.
Pa še nekaj je. Bodite pozorni na to, za koliko časa vnaprej kupujeta oblačilca in kateri letni čas bo čez mesec, tri, pet, ko bo vaš dojenček že precej bolj krepak in velik. Da se slučajno ne bi zgodilo, da boste imeli bodijev velikosti 74 (kar pomeni povprečno starost 5-6 mesecev) s kratkimi rokavi, zunaj pa bo oktober in stopinje pod lediščem. Za boljšo orientacijo razmerja velikost-starost vam prilagam še tabelico. Bodite v cvetju.
Facebook komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja