Odločitev leta – katero posteljico kupiti

Na tisoče katalogov pregledaš in na tone oglasnih sporočil prelistaš, ko izveš, da boš postal fotr, očka, ati, tati, … kakorkoli že kdo poimenuje očeta. Ena večjih dilem staršev postanejo nakupi stvari za otroke – predvsem tistih pripomočkov, ki naj bi jih vaše dete uporabljalo več kot samo enrat, ali dvakrat. Sem spada tudi nakup posteljice. 
Naša odločitev je bila posteljica SmartGrow 7in1, ki smo jo naročili preko Malih zakladov. Osebno me je pritegnil preprost izgled in praktičnost posteljice. Kakopak bi drugače razmišljal, če ne bi  kot moški preračunal, kako kupljen izdelek najbolje izkoristiti. Tudi avta ne kupiš samo zato, da bi ga gledal. Skratka, vse kar potrebujete za sestavljanje, je orodje, ki ga najdete v vsaki žepni delavnici in … akcija! Naj obenem za telebane pojasnim, da se z izvijačem v levo odvija, z vrtenjem v desno pa se zavija.
Prva stopnja 7in1 posteljice je seveda kratka zibka, kot jo vidite na prvi fotografiji. Brez skrbi. Ko jo sestavite, vam ostane veliko vijakov in lesenih delov. Iz njih naredite še previjalno mizo. Ko dete dovolj zraste, boste lahko odvijačili nekaj vijakov in spustili dno nekoliko nižje pa boste dobili večjo posteljico.

Od tu dalje lahko dno spustite še za stopnjo nižje – uporabnost na vrhuncu. In čez dobrih pet let, če se vaša partnerka pohištva seveda ne bo naveličala, lahko dele posteljice preuredite tako, da iz njih sestavite mizico in dva stola. Pa ne za vas. Bodo pa brez dvoma zdržali težo otroka.
Osnovna cena SmartGrow 7in1 posteljice je bila okoli 429 evrov, jaz pa – vsaj enkrat so me neke višje sile uslišale, nisem rabil plačati toliko. Akcija na akcijo ter še včlanitev v njihov klub zvestobe in posteljica 7in1 je stala nič več in nič manj kot 390 evrov. Če bom naslednjih pet let res rešen skrbi pred dodatnimi nakupi, me bodo spalna nebesa za dete stala manj kot 80 evrov na leto.
In v kolikor ste ravno v pričakovanju in preračunavate stroške; joj, kako so izdelki za otroke dragi, bi razmišljali prej. Kondomi stanejo le 3 evre. 😉
Facebook komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja