Spanje z nosečnico

Nič ni boljšega, kot je spanje na trebuhu. Nekateri obožujejo spanje na boku, poznam pa tudi številne take ljudi, ki pravijo, da lahko hitro zaspijo in se dobro naspijo le takrat, ko spijo na hrbtu. Vsak po svoje, le da dobro dene in se dobro naspite. 
V zdravem partnerskem odnosu se nosečnica ob svojega partnerja seveda rada stisne, ko je čas za spanje. Čutiti dotik ljubljene osebe ob sebi je nekaj posebnega in da dotiki delujejo blagodejno, ni nobeno odkrivanje tople vode.  Vse do takrat, ko trebušček po petem mesecu nosečnosti toliko zraste, da taka kombinacija prepletanja teles za spanje ni več mogoča. Kaj zdaj?
Nosečniška blazina – Baby Center
Najprej naj poudarim, da je nosečnost obdobje, ko se predvsem tisti moški, ki imate rahel spanec sredi noči začnete prebujati s svojimi nosečkami. Tudi večkrat na noč, saj so obiski toalete ob najbolj nemogočih urah dneva neizbežen. Ko se plod v trebuhu premakne, mora nosečka na malo potrebo. Tako pač je. In tako se boste začeli navajati na številne noči, ko zaradi joka otroka kot starši ne boste niti v soboto spanca potegnili do enajstih dopoldne. Ups. 😉
Vrnimo se k spanju nosečnic. Nosečke se veliko premikajo, saj iščejo pravilen položaj za spanje. Nič takšnega, ko se kot moški navadiš na neprestano premikanje. Nasvet? Ponavadi pomaga, če med noge nosečka  spodviha deko, ali blazino.
Če želite mamici vašega otroka polepšati in olajšati spanje, imam za vas dobro rešitev. To je materinska blazina. Zadovoljivo dobro dobite že za slabih 50 evrov v Baby centru. Gre za skoraj dva metra dolgo “vrečo” s polnilom iz mikro kroglic, ki se prilagajajo telesu. Popolno in učinkovito!
Skratka, prespane noči veliko štejejo, zato je prav, da čimprej poskrbite za dober spanec. Če bosta spočita tako očka, oz. bodoči očka in mamica, oz. bodoča mamica, dnevi in življenje takoj postanejo lepši. Pa še več časa ostane za druge, pomembnejše stvari.
Facebook komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja