Nosečnice, neverjetni popusti in zapravljanje

Nosečnost je čas, ko začnemo bodoči starši razmišljati o nakupih. O drugačnih nakupih, kot smo jih bili vajeni do sedaj. Predvsem fantje, če govorim iz lastne izkušnje, moramo gledati na to, da bi bodoča mamica rada kupila vse, kar ponujajo reklame. Žensko preplavljajo čustva in tega se zavedajo tudi trgovci z neštetimi popusti za nosečnice. Res. Kar naenkrat opaziš, da skoraj vse trgovine ponujajo neverjetne popuste, čeprav jih prej nikoli nisi videl, ali izvedel zanje.

Mimogrede, tisti, ki boste obiskali šolo za starše, tam vam podarijo številne vzorčne izdelke in brošurice s popusti in brezplačnimi izdelki. V Celju smo denimo dobili kupon za brezplačne bombažne plenice, ki jih lahko prevzamete v salonu Creatina, pa tudi copatke iz Pikapolonice, …

Knjižico nosečniških popustov boste dobili tudi v trgovini DM, v Baby centru pa vam bodo ponudili katrico ugodnosti in nosečniške popuste, ki jih boste lahko koristili tudi po rojstvu vašega otroka.
Prav je, da trezno razmislite, kaj vse boste morali kupiti in kaj boste morebiti dobili od sorodnikov, prijateljev ter bodočih babic in dedkov, tet in stricev. Vsekakor pa z nakupi ne začnite prehitro. Preglejte vse mogoče ponudbe in reklame. Cene se med trgovinami lahko konkretno razlikujejo.
Bodite pozorni tudi na to, da v trgovinah cena ne pomeni nujno tudi kvalitete. To velja tako za vozičke in posteljice, kot tudi oblekice, plenice, hrano in kremice. Bodoči očki, potrpežljivost je božja mast. Nosečnice poskušajte prepričati, da lepa embalaža še ne pomeni kvalitete in da ni potrebno še tisti hip kupiti vsega, kar je bodoči mamici všeč. Saj razmišljate trezno, ane?
Vse kar potrebujete, kupujte v zmernih, ali skromnih količinah, ker sploh tistih najmanjših oblekic, bodijev pa tudi najmanjših plenic ne boste potrebovali veliko. Imejte v mislih tudi dejstvo, v katerem letnem času se bo vaše dete rodilo. Da se ne bi na primer zgodilo, da bi imeli zimske oblekice,  številka 62 (kar v povprečju pomeni, da je dete staro kakšen mesec, ali dva) za poletno obdobje, če je bilo vaše dete rojeno spomladi.
O tem, kakšen voziček kupiti in na kaj biti pozoren pa napišem v enem naslednjih blogov.
Facebook komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja