Ob prevzemu pošiljke sem moral povedati številko porodnišnične sobe

Skoraj. Vem, malo pretiravam z naslovom, tema pa je bila že stokrat predelana. Prevzem plačljivega paketa na pošti me je privedel do tega. In do večnega vprašanja, čemu je to potrebno. No, zakaj moram ob plačilu 27 evrov na poštnem okencu povedati naslov, davčno številko in … kraj rojstva?!

Razumel bi, da bi si radi naredili bazo podatkov. Razumel bi, da bi mi radi pošiljali naslovljene reklame na dom. Razumel bi, da bi me radi imeli v arhivu zvestih strank, ki bodo ob naslednjem nakupu dobile pika kupon ali nalepke zvestobe.

Foto: pixabay

Ne razumem pa izgovora in razloga, da bi moje podatke in kraj rojstva ob plačilu 27 evrov radi upravičili z izgovorom stoletja – preprečevanje terorističnih napadov in terorističnih mrež. Tragikomično. Zato predlagam sledeče. Podatek o moji lokaciji izpred skoraj treh desetletij lepo zbrišite. Tako tudi takisti podatek vseh ostalih, ki bi radi kdaj pri vas pustili denar. Podarite raje vsakemu svoj jabolčni telefonček.

Ta vam bo vsak trenutek dneva povedal kje sem, kako hitro hodim, kam grem, s kom se pogovarjam, kakšne slike imam na telefonu, prejeli boste še moj prstni odtis, … in za poslastico prejmete GRATIS še 3D sliko mojega obraza. A ni to bolj fensi in moderno za nadzor ljudi in 21. stoletje? 😉

 

Facebook komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja