Vikend izlet – kaj obleči?

Zunaj je prijetno toplih 20 stopinj. Naj oblečemo žabice in hlače? Kaj pa majica? Ali bi bilo mogoče bolje obleči majico in jopico pa potem še anorak? Morda pa bi morali obleči tanko majico in čez njo bundico? Trak, ali kapo? Večna vprašanja mladih staršev, ki se odpravljamo na popoldanski izlet. Če potegnem črto, mislim da smo se vsi trije oblekli relativno primerno, glede na to, da nihče od nas ni zbolel. 

Ko smo razrešili večno dilemo o količini pomladnih oblačil, smo napolnili še nahrbtnik. 7 kilometrov je za skoraj 10 mesečno deklico vseeno izlet tedna. Seveda ni šlo brez čaja v steklenički, keksov in Hippovega sadnega žepka. Slednje, odkar smo jih prvič poizkusili, naravnost obožuje.

Odpravili smo se na čaroben pomladni izlet do Zreškega jezera. Lokacija za popotniški oddih 1A! 

Hvala bogu je sonce vso pot res prijetno sijalo, o vetru pa ne duha ne sluha. Tatko se je med nošenjem nahrbtnika z dragocenim tovorom seveda (malo) utrudil, a prihod na Zreško jezero je bil vreden sopihanja v klanec.

Na izletu smo se morali okrepčati. Hippov sadni žepek in keksi so bili kot nalašč za to. Foto: KatieGirasol.com

Prav prijetno je bilo gledati prebujanje narave, poslušanje ptičjega petja, opazovanje čebelic in trobjenja v trobentice. Za povrh vsega so imele še žabe svoje paritveno petje, da si se komaj pogovarjal, a to je že zgodba za kdaj drugič.

Kar je dobro za otroke, je dobro tudi za tatkoke. Nekdo mora narediti zadnji požirek.

Ko smo se nagledali vseh lepot pomladi, je sledila še okrepčilna malica. Brez Hippovega sadnega žepka mislim, da sploh ne bi zdržali poti do doma. Sofia ga običajno ne samo je, ampak že skoraj golta. Brez tega bi bila pot do doma dolga, tako pa smo brez joka in stoka prehodili prvi klanec … nato pa je sonček Sofio utrudil in se je samo še pustila odnesti do doma.

Mislim, da bo tak izlet treba ponoviti že v prihajajočem vikendu. 😉

Facebook komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja