Prehitro raste!

Kmalu bo pol leta od rojstva hčerke. Najlepše bitje na svetu. Spomnim se prvih, nebogljenih pogledov, ko je prestrašeno spoznavala okolico in opazovala svetlobo, ki se je premikala okoli nje. Mene je bilo prav tako strah. Strah me je bilo prijeti to drobceno živo bitje v zavedanju, da glavica še ni dovolj močna, da bi samostojno stala. Vsak korak, vsak dan je bil nekaj novega. Bilo je učenje neznanega. Od teorije do prakse, ki je v osnovi popolnoma nekaj drugega.

Foto: katiegirasol.com

Vsak teden je nato lažje. Noči smo že bolj kot ne prespali, iz dneva v dan ter iz tedna v teden pa so se dogajale spremembe. “Glej, ko poje že deset mililitrov mleka več, kot včeraj!, Poglej, takega zvoka pa do zdaj še ni izustila!, Ste videli, da se je prvič zasmejala!”.

Naslednja stopnja ponosa je bila seveda rast in občutek, da ji oblekice najmanjše velikosti niso več prav. Treba jih je bilo zamenjati z večjimi. Nov korak. Bolj ko je rastla, bolj se je razvijala. In pride jutro, ko dete prvič spi na čisto drugemu koncu zibke kot takrat, ko si jo položil vanjo. Wow, kakšen napredek.

Nadaljevalo se je s ponosom, da je že tako “samostojna” deklica, da se iz ležanja na hrbtu v eni potezi obrne na trebuh. Kar ponavljal bi, da bi še enkrat in še enkrat storila enako. In zdaj smo stari že skoraj šest mesecev. To je obdobje, ki sem ga še kot bodoči očka najbolj čakal. Princeska se je začela samostojno plaziti!

Postaviš jo na tla in to bitjece samostojno gre. Tja, kamor jo vodi pogled. Malo naprej, malo nazaj, a se premika. Postala je končno že toliko samostojna, da si od trenutka do trenutka mislim: “Ne tako hitro!” Ker zdaj postaja že nevarno. Zdaj jo je treba imeti na očeh kjerkoli se giblje in karkoli počne. In kaj si vsakič sproti mislim? Pa kje za vraga najdeš daljinca od televizije!, Kako si se uspela tako hitro priplaziti do mojih očal?!, Kje je bil moj telefon, da je zdaj v tvojih ustih!”

Ja, zabavno je biti tatko, oči, ata, fotr! 😉

Facebook komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja