Pazi! Elektrika, rob mize, kozarec!

Pride dan, ko dete ni pri miru niti minute več. To se začne dogajati okoli petega meseca starosti, prvi sivi lasje pa začnejo rasti mesec ali dva kasneje. Takega plazečega se živega srebra ne moreš pustiti samega niti minuto več. 

Plastična varovala za vtičnice. Foto: http://katiegirasol.com

To je prva vidnejša razlika med dojenčkom in velikim dojenčkom. To malo bitje vidi stvari, ki jih jaz nikoli ne bi. Kje za vraga je v popolnoma pregledani dnevni sobi otrok našel plastičen zamašek? Kako je mogoče, da je iz predala potegnila daljinec? Tisoče vprašanj, a nobenega pametnega odgovora.

Zaščita za vrata, da ne bo joka in stoka. Foto: http://katiegirasol.com

Najbolj panična je seveda mama. Tatko bi pustil, naj se otrok igra. Saj se ne bo zgodilo nič. Ker se res ne bi, ane? Mama pa v zrak. Radar detektor deluje 24/7. Ampak s tem sem se zdaj že sprijaznil.

Varovalna pena za robe miz in omar. Foto: http://katiegirasol.com

Za mirnejši spanec mame je bilo kljub vsemu potrebno nekaj storiti. Zaščitili smo vse robove miz s peno in dvokomponentnim selotejpom. Vse električne vtičnice so čez noč dobile plastične okraske. Zaščitno peno smo dali tudi na vrata, da si prinčipeska ne bi priprla prstov. Da to prekleto boli vam povem iz lastnih izkušenj. No, vse to smo na srečo dobili v trgovinici Hajdi.si. Paketek varnostnih izdelkov za brezskrbne dni, vam povem.

Številni uporabni pripomočki za varno otroštvo. Foto: http://katiegirasol.com

A to ni bilo vse. Klubska mizica, na kateri je prej vedno počival laptop, daljinec za televizijo, kakšen kozarec in prigrizek za hude ure, je zdaj vedno prazna. Prtička, svečnikov in ostale “krame” na omarici pred in ob televiziji ni več. Čudežno so prazni tudi vsi najnižji regali. Le kdo bi si mislil, da je starševstvo več kot samo previjanje plenic in branje pravljic.

Paket ClevaSafe. Foto: http://katiegirasol.com

Vabljeni tudi na VideoSvet.net.

Facebook komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja