Familija gre v šoping v Avstrijo

Nakupovanje. Nočna mora vsakega moškega in očka. Razen če je v načrtu nakup, ali vsaj ogled v avtohiši. Vsi drugi nakupovalni centri odpadejo. Če nas partnerke in žene že zvlečejo v te strašljive betonsko-steklene gmote, je edini izhod v sili Big bang.
Naša največja, a hkrati tako zelo mikro nakupovalna središča poznam že na pamet. Po vseh nosečniških, zdaj starševskih mesecih točno vem, kje je na primer Baby center v BTC-ju v Ljubljani, Celju in Mariboru. Vem, kje so v akciji plenice in vlažilni robčki. Zdaj vem, kje se kupi najcenejše in najlepše bodije, čeveljce ter bunde za najmlajše. Dolgčas.
Gremo v Graz. Padla je odločitev, na počivališču v Tepanju sem kupil še 10-dnevno avstrijsko vinjeto in smo šli. Mimogrede, tankal sem raje v Avstriji, ker je bilo gorivo dizel manj kot en evro na liter. Za nas, ki smo severneje od Trojan, je Avstrija za nakupovanje logična izbira.
foto: Wikimedia Commons
No, pot nas je zanesla v Seiersberg. To je kraj tik pred Gradcem, kjer stoji veliko nakupovalno središče. Tam najdeš dobesedno vse, le s parkirišči je običajno križ. Zdaj razumem, zakaj si tip kupi Porsche Cayenne, Audi Q7 ali BMW X5. Da lahko parkira na bankini. Sarkazem.
foto: www.tripmondo.com
Skratka, v tem shopping centru je trgovina Primark. Nekakšna mešanica med HM in New Yorker-jem. Velika za približno dva Interspara v ljubljanskem Cityparku. Da si boste lažje predstavljali. In ljudi – ne vprašajte koliko. Mama se je zakopala v neskončne police in regale oblek, torbic, dodatkov, otroških cunjic, … tatko in hčerka pa po svoje.
foto: Shoppingcity Seiersberg
Raj za moške (s hčerkicami v vozičku, ki še nimajo pravice do glasovanja, v kateri trgovini bodo), seveda pristanemo v MediaMarkt-u. Če kdo ne ve, je to neke vrste Big Bang. Nadstropje niže si lahko seveda ogledaš še razstavljene luksuzne avte (Aston Martin, Porsche 911, Tesla, …). Ni švoh.
foto: A. K.
Vsega lepega je enkrat konec, treba se je vrniti v trgovino z oblekami. Primark. Ko vidim, kakšna gužva je, sem srečen da se je familija uspela najti v vsej tej množici ljudi, a mi v naslednji sekundi postane slabo, ko vidim, kako dolge vrste so na blagajni.
foto: news.at
A pozor! Nato sledi olajšanje, ko se že skoraj prepustim usodi dvournega čakanja, da mi bo postalo dodatno slabo, ko bom videl račun, saj je bila nakupovalna vreča resnično napolnjena do roba.
foto: damenbekleidungkaufen.de
Postavimo se v vrsto, do nas pa pristopi asistentka trgovine. Povabi nas na prvo prosto blagajno. Takoj. Kljub koloni. Neverjetno! Pohvalno. Starši v otroki in vozički imajo pri njih namreč prednost v vrstah pred blagajnami. Pozdravljam in cenim to trgovsko potezo, kateri je ta blog tudi namenjen. Poleg tega pa še cena. ko je prodajalka poskenirala zadnji izdelek sem bil dvojno srečen. Stvari so glede na kvaliteto res ugodne. Vrnemo se. Morda naslednjič še preden poteče 10-dnevna vinjeta.
Facebook komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja