Akupunktura za nosečnice

V znamenju priprav na porod se bodoči starši zanimamo o vseh mogočih rešitvah za lajšanje poroda. Ja, tudi moški bi radi pomagali, da bi porod na koncu potekal kar se da hitro in enostavno. Seveda tudi zato, da bi bile nosečnice manj na trnih, živčne in napete – posledično to blagodejno učinkuje tudi na partnerja.
Googlaš, tipkaš, iščeš, sprašuješ, … Midva sva odgovor dobila v šoli za starše. Akupunktura za nosečnice. Dan kasneje je prišla še potrditev, da je to super stvar tudi s strani kolegice. Ni bilo druge možnosti, kot da pokličem in da bodoča mamica preizkusi to čudo od iglic, zapičenih v kožo. Če že ne škodi, naj pomaga!
V Sloveniji (naj bi) obstajali samo trije specialisti za akupunkturo za nosečnice, ki so hkrati tudi ginekološke stroke. Človek se ob taki kombinaciji izobrazbe nekoga, ki so bo igral z občutljivim telesom nosečnice, počuti bolj miren. Ne priporočam da se odločite za kakšnega šarlatana, četudi terapija pri njemu morebiti stane več kot zlata palica.
Midva sva izbrala specialistko za akupunkturo v nosečnosti, dr. Ocvirkovo – uradno: Marija Ocvirk, dr. med IBCLC, specialistka ginekologije in porodništva, ki ima svojo ordinacijo v sklopu medicinskega centra na Dobrni.
Naj povem še to, da nikar ne hitite, čeravno ste nad akupunkturo postali nadvse navdušeni. Terapijo bodoči mamici lahko opravijo šele od 36. tedna naprej in prav v tem tednu smo imeli prvo terapijo tudi mi. V kolikor bi akupunkturo naredili prej, bi lahko prišlo do prehitrega poroda, dojenček pa bi bil še nedonošenček. Akupunktura naj bi nosečnicam pomagala tako za lajšanje bolečin pri porodu, kot tudi za lažji in hitrejši porod. Za prvorodke je zaželjenih od 5 do 6 terapij, za drugo ali več-rodke pa od 3 do največ 5 terapij.
V medicinskem centru na Dobrni lepo poskrbijo za svoje stranke. Ob samem prihodu veliko šteje že zagotovljeno parkirišče v sklopu hotelskega kompleksa, osebje je prijazno, okolica in narava pa pomirjujoča. Prijazne so tudi sestre pri sprejemu. Ob prvem obisku nosečka dobi v podpis list, na katerem piše, da je seznanjena s terapijo ter morebitnimi stranskimi učinki. Naj povem, da pri naši nosečnici stranskih učinkov ni bilo. Sama terapija, kot sem že omenil, traja pol ure, v tem času pa lahko zase lepo poskrbi tudi spremljevalec (ali spremljevalka). V pritličju je namreč prijetno urejena kavarna, cene pa kakorkoli obrneš, žal, hotelske.
Pomaga? Raziskave naj bi uradno govorile o več kot 70% uspešnosti, terapij jaz pa bom rekel, da se je naša nosečka že po prvi polurni seansi pri dr. Ocvirkovi, kaj šele po naslednjih, počutila bolje, takoj je bila mirnejša, lahkotnejša, nasmejana, zadovoljna. Kako pa je akupunktura pomagala za sam porod pa vam bom sporočil v enem od prihajajočih blogov. Ko rodi. 😉
Facebook komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja